maanantai 18. elokuuta 2014

KAKSI VIIKKOA!Tässä vaiheessa on hyvä vähän kerrata, että mihin sitä oltiinkaan ryhtymässä... Seuraa siis tiukka infopläjäys.

MIKÄ?Uintijuoksun MM-kilpailu Ö till Ö, joka sai alkunsa vuonna 2002 Utön majatalossa, jossa muutamat kaverukset istuivat oluella ja haastoivat toisensa: viimeisenä Sandhamin saarelle ehtinyt tarjoaisi juomat, illallisen ja hotellin. Suoritukseen meni kahtena ensimmäisenä vuonna yli 24 tuntia ja kaikki olivat sen jälkeen liian väsyneitä juhliakseen.

Vuonna 2006 nykyinen kisaorganisaatio järjesti ensimmäisen virallisen kilpailun, johon ensimmäisinä vuosina osallistui 11 joukkuetta. Näistä vain 2 selvisi maaliin asti. 12 vuodessa tästä ollaan tultu melko pitkälle. 1.9.2014 Sandhamin saarelta starttaa klo 6.00 aamulla yhteensä 200 joukkeutta - mukana niin mies-, nais- kuin sekajoukkeitakin. Voittajajoukkue tulee olemaan maalissa n. klo 15 ja viimeinen joukkuekin ylittää maaliviivan saman vuorokauden aikana n. klo 20.30. Kaikki eivät toki selviä maaliin asti.

MISSÄ?

Ruotsissa, Tukholman saaristossa

Reitti kulkee Sandhamista Utö:hön ja on pituudeltaan 75 km, josta 10 km suoritetaan uiden ja loput juosten, kävellen tai kontaten.

MILLOIN?

1.9.2014

Startti tapahtuu Suomen aikaa klo 7.00. Nopeimmilla joukkeilla suoritukseen menee 8,5 tuntia ja hitaimmilla 14,5 tuntia.

Kisaa voi seurata livenä täällä.

Ja ennen kaikkea... MIKSI?

1. 'Cause we can.
2. Koska kunnia - mikäli me onnistutaan, ollaan me ensimmäinen suomalainen naisjoukkue, joka on selvinnyt Ö till Ö;stä.
3. Koska rajat on tehty rikottaviksi eikä me olla löydetty omia rajojamme vielä.
4. Koska swimrun ja itsensä rääkkääminen on kivaa.
5. Koska kisan jälkeen saa syödä ja nukkua.
6. Koska me halutaan näyttää itsellemme...
7. ... ja teille...
8. ... ja niille ja noille.
9. Koska me halutaan tulevaisuudessakin uida Itämeressä. Lahjoita Itämeren suojeluun täällä.
10. Miksi ei?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti