tiistai 11. joulukuuta 2018

Treenimatkailua Vierumäellä


Kaikki eivät varmaan tiedä, miten Pink Seals on saanut alkunsa. (Te luopiot!) No kattavaa syntytarinaa ei nyt kerrata, mutta sanottakoon, että siihen liittyy triathlonleiri, Vierumäki, pois jäänyt luennoitsija, seurakaverimme Terho sekä kaksi nuorta naista, jotka ryhtyivät vikkelästi tuumasta toimeen, ennen kuin ehtivät asiaa järjellä ajatella. Tämä tapahtui syksyllä 2013.
Tankkauksen suunnittelu käynnissä
Näin viisivuotisjuhlavuotemme kunniaksi teimme pyhiinvaelluksen kaiken alkulähteelle, nimittäin Vierumäelle. Olimme vain hetki aikaisemmin huomanneet ilmoittautuneemme keväällä swimrun-kilpailuun, jossa uintia tulisi olemaan yhdessä pätkässä pisimmillään 3 km ja koko reissulla yhteensä 10 km. Tuli siis sellainen kutina, että nyt jos koskaan uintitaidolle ja -kunnolle pitäisi tehdä jotain.
Vierumäki osoittautui nappivalinnaksi uintileiriä ajatellen. Vasta viimeisenä päivänä saimme seuraa treenin ajaksi, siihen asti saimme tehdä treeniä ihan omilla radoilla. Meidän superuintikoutsi Johanna, joka ansiokkaasti auttoi meidät myös läpi Ötillön (2014), oli tehnyt meille uutta ohjelmaa.

Ensimmäinen ohjelmanumero oli saada selvää ohjeista. Luultavasti onnistuimme tulkitsemaan neuvoja jotenkin oikein ja meidän tekeminen ainakin suunnilleen näytti uinnilta. Ja oltiin todella ylpeitä kun saimme ensimmäisen ohjelmanumeron suoritettua! Seuraavana päivänä suoritimme toisen ja kolmantena vaan uitiin. JJ suoritti siinä yhteydessä myös 30 minuutin uintitestin, jonka tulos oli… no ihan ok – toivoa näyttää olevan.

Voidaan sanoa, että päästiin nyt kunnolla uintitreenien kimppuun. Ja pääseehän Vierumäellä nautiskelemaan kaikenlaisesta muustakin liikunnasta. Ei olla (vielä) sellaisia superuimareita, että vietettäisiin altaassa aikaa joka päivä tuntikausia, joten hyödynnettiin Vierumäen muutakin tarjontaa. Käytiin sauvakävelemässä, juoksemassa ja tehtiin joku ihan käsittämätön vatsalihashaaste.
Vierumäki tarjosi meille viikonlopun ajaksi Sporttipassit, joilla päästiin uimaan ja juoksemaan sisäradalle. Saatiin myös alueen suunnistuskartat ja sauvakävelysauvat lainaksi. Passista olisi ollut muutakin riemua, mutta viikonloppu ei oikein riitä kaikkeen. Normaalisti Sporttipassi kustantaa kolmelta päivältä 32€. Yksittäinen uimahallikerta kustantaisi 8€ ja saman verran maksaa, mikäli haluaa päästä sisälle juoksemaan. Swimrunolosuhteiden puolesta voidaan kyllä suositella Vierumäkeä talven treenilomakohteeksi.

Me siis uitiin kolmena päivänä putkeen ja se on meille ihan valtava suoritus! Onnellisuutta lisäsi se, ettei oltu millään tavalla rikki tämän urakan jälkeen! Toivoa siis todellakin on uintikunnon uuteen nousuun lähtemisestä. Yhteensä uitiin viikonlopun aikana 14,9 km. JJ teki myös puolivahingossa historiaa uimalla ko. viikon aikana yhteensä 10 km. Se on päässyt tiedettävästi tapahtumaan vain kerran aikaisemmin vuonna 2014 jolloin tavoitteena oli yhden viikon aikana uida 10 km valmistauduttaessa Ötillöön. Silloin 10 km viikkoon oli meidän mielestä ihan överikreisiä! Niin se kehitys kehittyy, vaikka välillä vähän hitaasti.
Vierumäellä oli tullut noin 3 mm lunta ja päästiin silläkin vähän pätemään somessa.

Ps. Nähtiin yhdellä lenkillä PÖLLÖ! Tarkemmin varpuspöllö: http://www.tunturisusi.com/varpuspollo/

Vierumäen omat sivut löytyvät täältä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti