tiistai 25. maaliskuuta 2014

Ylläs vol.1

Anu täältä Ylläkseltä moi. Bussi toi porukan lauantaina aamulla Äkäslompoloon viikon ajaksi tekemään kuka mitäkin. Itse aion olla tosi tehokas hiihtäjä. Koska mikä olisi parempi talviurheilumuoto juoksevalle uimarille kuin hiihto. Talven hiihtokilometrit ennen reissua on tasan 15 ja viikon lopulla, jos hiihtokelit ja hiihtäjän kunto suo, kilometrejä on kasassa 315.

Kilometrien keruu alkoi heti lauantaina suksien testauksen muodossa. Siihen nähden että viimeinen voitelu on tapahtunut noin kaksi vuotta sitten, meno oli ihan mukavaa. 31km luistellen oli ensimmäisen päivän saldo. Ensimmäisen päivän kunniaksi perinteisesti pizzalle Eväskoriin. Lautasille asettui päkäpizza, kuningasjoikhaaja sekä ylläs special. Kaikki meni ja ähky oli taattu.
Tässä meidän lomalemmikki. Se on ihan aito.
Sunnuntaina pistin vähän paremmaksi 45km urakalla johon sain kulutettua aikaa 4h. Hitaasti hyvä tulee.

Maanantaina sattui kahden iäkkäämmän hiihtoniilon ja Anun kohtaaminen ladulla kun olin ohittamassa heitä. Keskustelu meni näin:

"Hei, annetaas Mäkäräiselle tietä"
"Öh, kiitos..."
"Miten se Mäkäräinen on tänne asti jo ehtinyt?"
"Oon nopea hiihtäjä."
"Niin, täytyy olla jos voittaa maailmancupin." 
 
Mäkäräinen?
Kilometrien keräily on sujunut mukavasti. Ei oo kovin vaikeaa näissä maisemissa. Viime kerroista on tarttunut sen verran oppia, että jos kulku tuntuu tosi hyvältä, vaikuttavana taustavoimana on hyvin usein myötätuuli.
 

la: 31 km
su: 45 km
ma: 34 km & 14 km
ti: 47 km
 
171 km kasassa neljän päivän jälkeen. Pyhä kolminaisuus: urheilu, ravinto ja lepo on hallinnassa. Hiihdon jälkeen ei ole energiaa mihinkään muuhun kuin saunomiseen syömiseen ja nukkumiseen. Hiihto on siitä mukava laji että se ei haittaa syömistä millään tavalla. Heti aamupalan jälkeen voi lähteä ladulle, ladulla voi syödä ja hiihdon jälkeen vasta syödäänkin. Siitä on hyvä loma tehty.
 
Tänään päivällä oli mielessä paljon kaikkea sanottavaa mitä piti kirjoittaa, mutta nyt pää on täydellisesti tyhjentynyt kaikesta. On aika varmaan taas syödä ja mennä valmistautumaan huomisen hiihtoihin ja ruokailuihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti