maanantai 13. huhtikuuta 2015

Viikko viisitoista treeneinä.

Oisko korkea aika päivitellä vähän treenirintamankin tapahtumia. Ettei täällä olla ihan pelkkää massakautta vietetty, vaikka vähän sitäkin.

Anulla viikko 15 muodostui lepoviikoksi. Muutama edeltänyt viikko ei ehkä tunneiltaan ollut mitään kestävyysurheilun riemuvoittoa, mutta tehoja tuli sitäkin enemmän. Viikon 15 alkuun tehtyjen tonnin vetojen jälkeen tiistaina kroppa ilmoitteli, että voisi pitää vähän taukoa. Viikko kokonaisuudessaan näytti tältä:

Ma:
ap: aamulenkki 4km 22min
ip: lihaskunto 45min, verkkailua ja 5x1000 4:23 4:08 3:57 3:47 3:52 Edellisen kerran tonneja on tullut juostua noin vuosi sitten, joten lähtötaso oli yksi mysteeri. Melkein onnistuin, mutta viimeiseen vetoon ei enää oikein irronnut. Ens kerralla parempi onni. Ja toivottavasti aikaisemmin kuin vuoden päästä.

Ti: lähinnä syömistä

Ke: juoksu 6,5 km 35min Varmaan johonkin verkkalenkkikategoriaan menevä juoksu. Jalat painaa ja kädet on hapoilla. 

To: juoksu 18,8km 1:41 juoksu kahdessa osassa, välissä tunnin koiranulkoitutustauko. Geelien testailua ja vatsa edelleen yhteistyökykyinen. Peukku sille. Pk lenkkien vauhdit ovat olleet nyt tasaisessa nousussa, mikä on varmaan hyvä juttu. Sykkeitä en seuraa, vaan mennään ihan perstuntumalla.

Pe: juoksutekniikkaa ja vähän kevyitä vetoja päälle 20min + verkat 10km 57min. Oon huomannut että nykyään pitää usein verkkailla ihan luvattoman kauan ennen kuin alkaa sujumaan. Positiivisena asiana kuitenkin, että jossain vaiheessa alkaa. Tänään kyllä juoksu tuntui tosi mukavalta.

La: SWIMRUNKAUDEN AVAUS!!! Hyistä menoa ja uintia tuli lopulta kolmessa erässä huimat neljä minuuttia. Juoksua tiellä ja vähän puskissa 4,8km 35min. Naama ja varpaat olivat kovimmassa kriisissä, mutta onneksi kaikkeen tottuu. Ihan vähän kävi taas mielessä että miten **** me ollaan Engadinista selvitty. Ja miksi **** me ollaan sinne taas menossa. No mut superkivaa oli ja märkäpukukin meni vielä päälle.

Su: Swimrun 35min. Uudestaan! Yhteensä hurjat 5min uimista. Uskalsin jo kiertää kaksi poijua kerralla ja jännästi siihen kylmään alkoi tottua. Mutta rajoitetaan nyt vielä vähän.

Yhteensä viikon saldoksi kertyi 56km ja 6:16h

Jeeju vietti viikon 15 alun suhteellisen rennosti, koska kylässä oli ystävä Suomesta. Olotila ei kyllä muutenkaan ollut alkuviikosta kovin energinen, mutta viikon loppua kohden tilanne parani. Ilmeisesti parin päivän levolle oli tarvetta. Ja no viikonloppuna tulikin sitten taas treenattua vähän enemmän kun ei oikein muutakaan tekemistä ollut ja aurinko paistoi ;)

Ma: Lumilautailua n. 4 tuntia

Ti: Onks tää kaikkien treeniohjemassa syömispäivä? :D

Ke: Paljon kävelyä Münchenissä, mutta ei mitään mainittavaa treeniä

To: 35 min kevyt juoksu (5,9 km), joka jostain syystä tuntui kuitenkin aika raskaalta ja sain selkänikin taas kipeäksi. Ja lisäksi n. 10 min keskivartalotreeni.

Pe: Päätin, että tänään en juokse, koska selkä kiukuttelee. Ulkona paistoi kuitenkin aurinko niin kivasti että jotain oli tehtävä... Vaelsin aka sauvakävelin siis 2,5-3 tuntia vuoristossa. Matkasta ei oikein ole mitään käsitystä, mutta Moves-sovelluksen mukaan askelia tuli otettua 12 960.

Sauvat, nuo väsyneen juoksijan ystävät...

La: 2 h 15 min juoksu vuoristossa. Matkaa tuli 16,5 km, mikä voi kuulostaa aikaan nähden vähältä, mutta tosiaan korkeuseroa oli matkalla 660 metriä... Myönnän, että parissa kohtaa tuli käveltyä muutama 10 metriä, koska nousu oli niin jyrkkää. Ylhäällä tankkasin energiavarastot nopsaan puolella litralla kokista ja jatkoin matkaa. Valitsin alastulokohdan kuitenkin vähän huonosti, niin en sitten siinä kinttupolullakaan päässyt ottamaan kilometrejä takaisin. Positiivisesti yllätti se, että kovan ylä- ja alamäkirääkkäyksenkin jälkeen juoksu kulki tasaisella tosi mukavasti. Etukäteen jännitin myös vähän sitä, kestääkö kroppa pitkästä aikaa näin pitkää ja kovaa treeniä, mutta mitään ongelmia ei tullut! Ei polvisärkyä, ei selkäkipua, ei edes hartioiden jumitusta! Näyttää siltä, että tää mäkimaasto sopii mun kropalle jotenkin paremmin, kun tasaisella tallaaminen. Korvienväli oli kyllä nousussa välillä kovilla :D

Tommonen lenkki.

Su:About 3 tuntia suhteellisen rentoa lumilautailua. Edellisten päivien ylä- ja alamäet tuntui kuitenkin jaloissa jo ennestään siinämäärin, että viimeisen laskun aikana tuli kaaduttua töyssyihin kaksi kertaa ihan sen takia, ettei voimat jaloissa enää riittäneet pitämään pystyssä... :P Ja illalla pyöräilin vielä Inn-joen varteen tekemään n. 15 min keskivartalotreenin ja venyttelyt auringon laskua vasten.

Treeni-intoa kaikkien viikkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti