maanantai 7. huhtikuuta 2014

Jeejun kisakalenteri 2014



Oon tässä yrittänyt kursia kokoon jonkinlaista kisakalenteria ensi kesäksi. Hommasta tuli yllättävän vaikea, koska monet mielenkiintoiset tapahtumat ovat liian lähekkäin tai osallistumismaksut niin korkeita ettei opiskelijan budjetti tahdo riittää. Lopulta onnistuin kuitenkin saamaan jonkinnäköisen suunnitelman aikaiseksi. Sen järkevyydestä voi varmaan olla montaa mieltä, mutta se saa nyt kelvata.

Sen verran olen erinäisiä urheiluopuksia lukiessani oppinut, että kisat kannattaa jaotella tärkeisiin ja ”vähemmän tärkeisiin” kisoihin, koska kaikkiin ei pysty huippukuntoa kohdistamaan. Siitä huippukunostakin voidaan varmasti kiistellä, mutta lähden nyt siitä oletuksesta, että mullakin on omantasoiseni ”huippukunto”. :D

Kalenteri näyttää nyt siis tältä:

4.5. Keskuspuisto-Olari-kierros – puolimaraton (B)
31.5. Utö swimrun (A)
14.6. Sääksitriathlon – pikamatka (B)
28.6. Kiskotriathlon – perusmatka (B)
12.7. Engadin Swimrun (A)
19.7. Finntriathlon – puolimatka (B)
9.8. Kuopiotriathlon – perusmatka (B)
1.9. ÖTILLÖ (A)
+ Mahdollisesti joku maraton lokakuussa (B)

Kaudellani on siis toivottavasti kolme tärkeää ”A-luokan” kisaa: Utö swimrun ensimmäisenä jo toukokuun lopussa, sitten Engadin swimrun heinäkuussa ja syyskuuna tavoitteena vielä ÖTILLÖ. Nämä kisat ovat kaikki sopivan kaukana toisistaan ajatellen ”huippukunnon” kohdistamista.
Kaikki triathlonkisat piti valitettavasti tiputtaa ”B-luokkaan”, koska priorisoin uintijuoksukisat tällä kaudella tärkeämmiksi. Valitsin kuitenkin kisoja kaikilta tähän mennessä kisaamiltani eri matkoilta, eli ohjelmassa löytyy niin pika-, perus- kuin puolimatkaakin. 

Tarkkanäköisimmät ovat jo ehkä huomanneet, että suunnitelmassani on yksi aika suuri ongelmakohta. Se löytyy heinäkuusta, johon olen merkinnyt Engadin swimrunin 12.7. ja tasan viikon päähän siitä Finntriathlonin puolimatkan 19.7. En todellakaan ole mitenkään varma, että ehdin palautua riittävästi Engadinin jälkeen, mutta Finntriathlon on sen verran must have –juttu mun kisakalenterissa, että sitä nyt ei silleen vaan poisteta sieltä. Meen sitten ainakin tekemään mukavan pk-treenin sinne, jos en muuhun pysty.

Näiden kalenteriin jo merkittyjen kisojen lisäksi ohjelmassa tulee olemaan ns. ”C-luokan” kisoja, lähinnä jotain pikamatkan triathloneita, lyhyitä juoksukisoja ja ehkä jokunen avovesiuinti. Näiden kisojen on tarkoitus toimia lähinnä vain treeneinä tai kunnon mittareina tärkeämpien kisojen välillä. En ole merkinnyt niitä kalenteriin, koska näitä ei tarvitse välttämättä lyödä lukkoon vielä tässä vaiheessa, vaan voin ilmoittautua niihin myöhemmin kauden aikana oman fiiliksen mukaan.

Tässä vielä loppukevennyksenä viime vuoden maalintulokuva, jonka pilannut mies aiheuttaa takana väsyneesti tuulettavassa maaliintulijassa joka kerta yhtä makeat naurunpyrskähdykset. Pahoittelut kuvan miehelle :D no hard feelings...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti