torstai 3. heinäkuuta 2014

Ja nyt kaikki uintijuoksemaan!

Nyt kun olet ihan innoissasi tästä lajista ja mietit että onko minusta tähän, niin on. Tässä tulee muutama käytännön vinkki aloittamisen helpottamiseksi.

Swimrun on ainakin märkäpuvun omistajalle tosi helppo aloittaa. Ja jos omistaa tosi paksun nahan niin ilmankin pärjää. Jos treenaat yksin, kannattaa ottaa joku kaveri rannalle tai soutuveneeseen viereen niin on vähän turvallisempaa. Vaikka treenaaminen kaverin kanssa on kuitenkin kivempaa ja silloin uskaltaa uida helpommin uusissa vesissä kuin yksin. Yksin uidessa on liikaa aikaa miettiä kaikkia epämiellyttäviä juttuja joihin vedessä saattaa törmätä. Vaikka ei me olla treeneissä tai kisoissa koskaan törmätty mihinkään risua tai kiveä kummallisempaan. Ja niitä valkohaitakaan ei kaikesta pelottelusta huolimatta ole vielä tavattu meidän vesissä. Järviin ne tuskin ovat myöskään pesiytymässä lähiaikoina.

Oleelliset varusteet onnistuneeseen swimruniin ovat:

  • märkäpuku
  • uimalasit
  • uimalakki (mielellään joku pirteän värinen jotta erotut kauas)
  • kengät

Uinnin lisäksi luonnollisesti juostaan. Maastot ovat vaihtelevia ja ideaalia on päästä juoksemaan metsään poluille. Koska kaikki varusteet ovat koko ajan mukana, kenkävalintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Valitse kengät, jotka eivät kastuessaan paina aivan tolkuttomasti. Kengän pohjassa on myös hyvä olla maastoon sopivaa kuviointia, täysin sileäpohjaisilla kengillä on ikävä juosta märillä kallioilla. Solmi nauhat huolella ja moneen kertaan tai teippaa kiinni. Muista sukat ehkäisemään rakkoja.
Sitten vaan menoksi. Aluksi kannattaa tutustua rauhassa reittiin ja ottaa erityisesti veteen meno ja poistuminen rauhassa. Rantakivikot voi olla älyttömän liukkaita. On ok ryömiä nelinkontin veteen. Muista tarkastaa ennen veteen menemistä mihin suuntaan haluat lähteä. Ota seuraavan rantautumispaikan kohdalta jokin kiintopiste, esimerkiksi jokin erottuva puu tai tarkkaile auringon sijainnin avulla että olet menossa oikeaan suuntaan. Uidessa nosta aina muutaman käsivedon välein päätä edessä ylös ja tarkasta että olet oikeassa suunnassa.
Kiitos Johanna kuvasta
Rantautumisen jälkeen uimalasit otsalle ja juoksemaan. Jos tulee kaamean kuuma, raota hieman märkäpuvun vetoketjua. Tässä HEADin virallisessa swimrunpuvussa on otettu huomioon juuri tämä juoksun aikana tapahtuva märkäpuvun avaus ja vetoketjut löytyy niin edestä, kuin takaakin
Harjoituspaikkaa pitää myös miettiä hieman tarkemmin kuin lenkille lähdettäessä. Pink Sealsin kotiranta sijaitsee Munkkiniemessä ja vedettiin siellä juuri HEAD ambassadoreina treenit yli 10 hengen ennätysporukalla. Reitti on siis testattu ja alueella liikkuu paljon ulkoilijoita, joten apu on yleensä lähellä jos jotain sattuisi. Munkkiniemen uimarannalta löytyy pukukopit ja suihkut, jotka ovat auki 10.8. saakka, klo. 12-17:30.
Reitti vie aikaa n. 25-30min. Toki saa nopeamminkin vetää, kuin myös naatiskella rauhallisemmin.
Täten oletamme että tästä eteenpäin Munkkiniemen ranta kuhisee uintijuoksijoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti