tiistai 7. elokuuta 2018

Team Pink Seals juhlii viisivuotista taivaltaan!Se on täällä. Tai on ollut jo jonkin aikaa. Nimittäin meidän 5-vuotisjuhlavuosi!

Kohta on kulunut tasan viisi vuotta siitä, kun kuulimme ensimmäisen kerran lajista nimeltä swimrun. Ja sehän oli menoa kertalaakista. Olimme suunnitelleet koko tulevan vuoden kisakalenterin ennen kuin olimme edes kokeilleet lajia käytännössä.

Keväällä 2014 suoritetut ensimmäiset Munkkiniemen uimarannalla lajinomaiset treenit kuitenkin vahvistivat uskoamme, että laji on mahtava.
Tämä kuva on kenties meidän ihka ensimmäisistä swimruntreeneistä (tai sitten toisista).

Viiteen vuoteen mahtuu kahdeksan yhteistä kisaa Suomessa, Ruotsissa ja Sveitsissä, lukuisia yhteisiä treenejä, monia uusia sivulajeja, lumpeiden kanssa tappelua, yhdet kadonneet (ja löytyneet) matkatavarat, paljon erilaisia swimrunmaastoja, hirveästi mukavia swimrun-ihmisiä, hypotermian partaalla olemista, läkähtymistä, tankkausta, siistejä maisemia, Ötillö, munapäiksi nimittelyä, Itämeren suojelua, hiertymiä, Ötillö-bileet, sketsivideoita, podiumpaikkoja, lehmäkuiskaajina toimimista, uinnin opettelua ja oppimista, höntsäilyä, Juoksija-lehden kansikuvamalleina olemista, kaakeleiden tuijottelua, kisajärjestelyitä ja älyttömästi hauskoja hetkiä.

Ja onnistumisia. Ei ole oikeastaan yhtään sellaista hetkeä, jota voitaisiin sanoa epäonnistumiseksi. Aina ei mene ihan putkeen, välillä hyytyy ja välillä voi jopa vituttaa, mutta ne ovat vain osa kokonaisuutta - pienet vastoinkäymiset opettavat. Koska tämä laji ei ole meille mikään oman erinomaisuutemme mittari, ei mikään yksittäinen tapahtuma tee meistä parempia tai huonompia tyyppejä. Ja vaikka kisaviettiäkin löytyy, lajissa on niin paljon muutakin kuin tukka putkella ja laput silmillä eteneminen. Vaikka ideamme ovat toki välillä käsittämättömän absurdeja ja vähän suuruudenhulluja, emme tee asioista ikinä liian totisia. Harrastushan tämä lopulta vain on.

Välillä on eletty hiljaiseloa swimrunin kanssa, mutta sehän tarkoittaa ainoastaan sitä, että jossain vaiheessa voidaan taas laittaa uutta pökköä pesään.

Sellainen hetki on nyt.

Muutama päivä sitten käytiin nimittäin keskustelu, jonka tapahtuminen oli kai lopulta vain ajan kysymys.

Anu: ”No mitä mieltä olisit, jos yritettäisiin Ötillöpaikkaa?”
JJ: ”No kyllähän se sopii.”

Tyypillistä uhmaikäisen toimintaa siis.

Pink Seals täten 5-vuotisjuhlavuoden kunniaksi julistaa olevansa halukas ottamaan jälleen osaa Ötillöön! Onko se sitten vuonna 2019 vai myöhemmin, se jää nähtäväksi. Fakta on se, että ensi kesän (ja vähän tämänkin syksyn) kisakalenteria on jo tutkailtu Ötillöpaikkoja ja meriittipisteitä silmällä pitäen. Kisakuume nousee vauhdilla ja olemme jo melko täpinöissä tästä uudesta vaikka ei ehkä niin yllättävästä käänteestä.

Juhlavuosi sen sijaan jatkuu rennon letkeällä asenteella au naturel -swimrun-treenien merkeissä, keskittyen myös tankkauspuoleen.  Kisakausi avataan tänä vuonna vasta Saimaa Swimrunissa 25.8. ja lopetetaan ötillö-meriittikisa Solvalla Swimruniin 22.9. Nähdään vaikka siellä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti