torstai 6. helmikuuta 2014

Lahjoitussivu on nyt auki!Pink Seals:n lahjoitussivu on nyt virallisesti auki ja se löytyy osoitteesta wwf.fi/pinkseals. Linkki sivulle löytyy myös blogimme sivupalkista WWF:n logon kohdalta.

Lahjoitetut rahat käytetään WWF:n Itämerensuojelutyöhön. Alla joitakin esimerkkejä, siitä mihin rahaa voidaan käyttää.

- merihylkeet: pelastautumispuku tutkijalle 1000 e
- merihylkeet: yksi riistakamera seuraamaan norppia 200e
- yhden talkooleiripäivän ruuat koko porukalle (n 25 hlö) 170 e
- raivaussaha perinneympäristöjen ennallistamiseen 1000 e
- keittiöteltta talkooleirille 1500 e

WWF kouluttaa myös vapaaehtoisia öljyntorjujajoukkoja.

Kun öljyonnettomuus tapahtuu Itämerellä, WWF haluaa kyetä toimimaan nopeasti öljyntorjuntatyötä tekevien viranomaisten apuna. Ainoa meremme on herkkä ja hidas uusiutumaan, siksi nopeus on valttia. WWF on perustanut vapaaehtoiset öljyntorjuntajoukot suojelemaan Itämerta. Suomen WWF:n aloittaman vapaaehtoistoiminnan malli on levinnyt moniin muihinkin Itämeren maihin.

Jos Itämerellä sattuu öljyonnettomuus, WWF:n öljyntorjuntajoukot hälytetään paikalle siivoamaan öljyyntyneitä rantoja ja puhdistamaan öljyyntyneitä eläimiä, lähinnä lintuja. Hylkeet kärsisivät myös öljyonnettomuudesta. Varsinkin hylkeen poikaset eli kuutit joutuisivat vaikeuksiin, sillä jos niiden turkki öljyyntyy, se ei enää suojaa kylmältä. Kevättalvella kuutit paleltuisivat ja kuolisivat. Ravinnon mukana kulkeutuisi myös öljyä elimistöön, mikä on vahingollista sisäelimille. Samoin iho-, silmä- ja hengitysongelmat ovat olleet yleisiä hylkeillä, jotka ovat joutuneet elämään öljyyntyneessä ympäristössä ja hengittämään öljystä nousevia myrkyllisiä kaasuja. WWF:n vapaaehtoiset öljyntorjujat ovat todella arvokasta porukkaa hädän hetkellä.

Öljyntorjunta on myös joukkuepeliä. Hyvä henki ja WWF:n organisoima määrätietoinen toiminta auttavat jaksamaan ja onnistumaan. Työ on hidasta ja raskasta eikä työtä jaksa tehdä yhteen menoon paria päivää pitempään. Näin ollen useita käsipareja tarvitaan, jos puhdistustyöt kestävät kuukausia. Rantojen siivoamisessa tarvitaan ryhmänjohtajia ja ”likaisia” ja ”puhtaita” ihmisiä.  WWF järjestää peruskursseja ja joukkueenjohtajakursseja. WWF:n öljyntorjuntajoukot perustettiin vuonna 2003. Nyt niihin kuuluu jo yli 6800 suomalaista.

WWF kouluttaa vapaaehtoiset  ja hankkii öljynkestävät varusteet öljyntorjuntajoukoille.

200 e yhden vapaaehtoisen kouluttaminen puhdistamaan ja hoitamaan öljyn tahrimia lintuja
100 e koulutus yhdelle öljyntorjuntajoukkojen jäsenelle.
80 e varusteet vapaaehtoiselle öljyntorjujalle: PVC-sadeasu, suojahaalari, öljynkestävät kumisaappaat, suojalasit ja hanskat
100 e lounas 50 vapaaehtoiselle öljyntorjujalle
15 e keräysvälineet, lapio, ämpäri, pussit

Öljyntorjujan varusteet
35 e öljynkestävä sadeasu, housut ja takki
20 e öljynkestävät saappaat
10 e suojalasit
8 e kertakäyttöhaalari
7 e öljynkestävät hanskat

Käy siis, sinäkin osallistumassa Pink Seals:n keräykseen!

Itämeri ja hylkeet kiittävät :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti