maanantai 21. heinäkuuta 2014

Finntriathlon puolimatka 19.7.2014
Ilmeisesti Engadin-swimrun ei onnistunut viemään meiltä ihan kaikkia mehuja, koska pystyttiin heti seuraavana viikonloppuna osallistumaan puolimatkan triathlonille... Ihan helppoa se ei toki ollut :P

Kisapäivän matkat olivat 1,9km uintia, 90km pyöräilyä ja 21km juoksua. Keli: noh, kuuma.

Anu: Engadinista toipuminen ei ollut ihan yhtä iisi homma kuin Utön kisasta, mutta koska mitään erityisen kamalia tuntemuksia ei tullut testilenkeillä ennen kisaa (lue: koska en saanut myytyä paikkaa eteenpäin) uskottelin itselleni, että on ok startata ja edetä kilometri kerrallaan omien tuntemusten mukaan. Jännitysprosentti ennen kisaa oli nolla.

Muistelin ennen uintia muiden viisaita sanoja siitä, että ensimmäisellä suoralla ei ainakaan minun tasoisen uimarin ole mitään järkeä lähteä revittelemään. Sain hommasta otteen ja uinti lähti sujumaan hyvin. Oma arkkiviholliseni, ilman nieleskelykään ei ollut tällä kertaa kovin suuri ongelma. Ja sen mikä mahaan päätyi, pystyin röyhtäilemään veteen. Hyödyllinen taito. Myöskään viime vuoden kaltaista jyrätyksi tulemista ei päässyt tapahtumaan. Tällä kertaa vain kahdesta perään lähteneestä lähtöryhmästä tuli uimareita ohi. Vuosi sitten ohi tuli koko uimalakkien värisuora. Uintiaika oli 37:51.

Pyöräosuudelle lähtö oli alkuun ihan unelmaa, koska muistissa oli viime vuoden surullinen 10km rävellys kipeänä ja itku kurkussa ennen poistumista takavasemmalle. Mutta eipä siihen kauaa mennyt kun realiteetit tuli vastaan ja vannoin itselleni että heti kisan jälkeen hankin uuden satulan, hoidan pyörän säädöt kuntoon, vien koko tikittävän aikapommin huoltoon ja treenaan enemmän pyöräilyä. Nestettä (2l) ja geelejä (6kpl) meni tasaisesti reitin aikana ja kaikki tuntui imeytyvän hyvin. Pyöräilyaika oli 3h ja kauemminkin olisin saanut vietettyä reitillä, mutta oli se vaan niin epämukavaa, että oli pakko päästä mahdollisimman äkkiä pois.

Se että pyöräilee yli omien rajojen, ei helpota tulevaa juoksua. Järjestäjien puolelta on silkkaa v*****lua laittaa 21km juoksun ensimmäisen kilometrin kohdalle kyltti että nyt olet juossut yhden kilometrin. Kiitos. Ensimmäinen kierros oli masentava. Muutama sata metriä tuntui tosi hyvältä, mutta se osoittautui vain uutuudenviehätykseksi ja pian olin hätää kärsimässä. Huoltopisteistä otin kaiken ilon irti veden, urheilujuomien, geelien, suolakurkkujen ja appelsiinien muodossa. Parasta oli kuitenkin reitin varrella olevien talojen asukkaiden järjestämät puutarhaletkuviilennykset. Juoksu vedettiin kolmena kierroksena ja ajat pysyivät melko samoina, olotila puolestaan koheni loppua kohden. Koko matkan ajan koitin vakuutella itselleni että ei tarvii kilpailla muiden kanssa, teet vain sen suorituksen johon itse pystyt näillä pohjilla. Mutta koko ajan huomasin myös tarkkailevani naisten numeroita ja loppuun virittelin vielä ihan loppukirin ja siitä päätellen voimia jäi kuitenkin aika hyvin. Hyvä loppukiri, parempi mieli. Juoksuun meni aikaa lähemmän 2h ja koko reissuun 5:40:35 omassa sarjassa (25-29) sijoitus oli 7/25. Maalissa oli hieno vastaanotto kättelyineen kaikkineen. Ekaksi puolikkaaksi ja lähtökohtiin nähden ei kai sais valittaa, mutta jäihän sitä nyt ihan pirusti kaikkea hampaankoloon. Ennen kisaa ajattelin että seuraavana vuonna en varmaan näihin kemuihin osallistu, mutta enpä mene enää vannomaan.JJ: Huomasin jo kisa-aamuna, että kroppa ei todellakaan ole vielä palautunut – jalat tuntuivat sängystä noustessa edelleen jotenkin jäykiltä. Annoin itselleni luvan, että saisin keskeyttää, jos tuntuu pahalta. Tässä vaiheessa ei edes jännittänyt, koska mitään tavoitteita tai suuria odotuksia ei ollut. Toki starttipaikalla muiden kilpailijoiden jännitys oli niin aistittavaa, että se hiukan tarttui. Lähtöviivalla yritin hillitä omaa kilpailunhaluani, mikä kyllä alkoikin laantua aika nopeasti matkan alettua.
Uinti tuntui kyllä etenevän, mutta tekniikka oli ihan hukassa viimeiselle suoralle asti, jossa koin suorastaan valaistumisen kun oikealta tuntuva tekniikka löytyi yhtäkkiä! Aika 38: 47 on kyllä huikea parannus viime vuoden 44: 54 minuuttiin, mutta mieltä jäi kaihertamaan mikä aika olisikaan voinut olla, jos olisi ollut kunnolla voimissaan.

Pyöräily lähti aluksi liikkeelle ihan mukavasti, mutta jo noin 20 km jälkeen alkoi sattua... Väärät säädöt, treenaamattouus ja edellisestä kisasta vielä palautumaton kroppa meinasivat koitua koko kisan kohtaloksi. Kipua oli koko matkan ajan niin niskassa,  hartioissa, takapuolessa kuin jalkapohjissakin ja se veti myös mielialan alas. Nesteytyksen ja energiankin kanssa meinasi käydä hullusti. Onneksi huomasin vähän puolen välin jälkeen, että päätä alkoi uhkaavasti särkeä ja tajusin että nyt pitää saada nestettä ja paljon! Niimpä tankkasin koko loppu pyöräilyn ihan todenteolla (niin nestettä kuin energiaakin) ja sain jopa mielialankin hiukan nousemaan loppua kohti.

Juoksun alussa olin tapani mukaan onnellinen siitä, ettei tarvinnut enää polkea. Kuumuus teki olon kuitenkin nopeasti nuutuneeksi ja eteneminen oli todella hidasta. Ilman reitin varren asukkaiden järjestämiä puutarhaletkusuihkuja olisin varmaan joutunut kävelemään... Jossain 14 km paikkeilla aurinko meni pilveen ja sillä oli ihan käsittämätön vaikutus! Juoksu alkoi heti sujua huomattavasti paremmin ja viimeinen 7 km kierros olikin ylivoimaisesti nopein! Myös mielialani kohosi älyttömästi ja tämä oli oikeastaan ainoa vaihe koko kisan aikana, kun oikeasti nautin.

Loppuaika 06:03:23 on toki melkein 5 minuuttia parempi kuin viime vuoden aikani, mutta hiukan harmittaa silti, koska toivoin tälle vuodelle suurempaa parannusta. Sijoitus oli sama kuin viime vuonnakin 7/12. Tietysti pitää ottaa huomioon, että taustalla vaikutti vielä edellinen kisa ja se, etten ole juurikaan treenannut pyöräilyä tänä vuonna. Olosuhteetkin olivat melko vaikeat. Ensi vuonna aion kyllä laittaa paljon paremmaksi!


-     
Olihan se kokonaisuudessaan ihan huikea tapahtuma ja hyvä että lähdettiin. Kisan jälkeen vedettiin ylpeinä finisher-paidat päälle ja niin paljon ruokaa mahaan kuin mahtui. 

Tämän tempauksen seurauksena triathlonliiton puheenjohtaja ja muuan työterveyslääkäri määräsivät meille pari viikkoa lepoa, proteiinipitoista ruokaa ja palauttavaa treeniä. Pitänee siis totella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti