tiistai 25. heinäkuuta 2017

Yllätyskäänne - kisakausi jatkuu

(c) Harri Hytönen  http://hytonen.kuvat.fi/
Porkkalasta toipuminen on hyvässä vauhdissa. Suuremmilta tappioilta on vältytty. Mahdollisimman kompaktin paketin kisamme meni niin pitkälle, ettemme ottaneet lisäpainoa edes levittämällä vaseliinia. Saamme siis luonnollisesti pieniä katseita hirttäytymisyritystä muistuttavista kaulan hiertymistä, mutta ainakin lähipiiri on jo niin turtunut näihin, ettei kukaan ole viitsinyt korvaansa lotkauttaa.

Anun hartia-/olkapää-/käsivarsikipu on uintitekniikalta tullut hienovarainen vihje, että asialle voisi nyt tehdä jotain. Nöyrästi vaan takaisin altaaseen ja tekniikkaa miettimään. Juoksupuoli kohoaa nyt Kainuun Rastiviikon kuntosarjoissa. Tosin ensimmäisenä päivänä kävi ilmi, että Anu onkin sokerista. Kisapaikalla sateessa kököttäminen vaihtui omaan polkutreeniin, 2h ylös-alas ei ehkä pysynyt siellä pk:n puolella mitä oli suunnitelmassa, mutta kuka näitä seuraa. Vuokatin vaarat tarjoaa kyllä niin loputtomasti mahdollisuuksia, että ei ollut kovin huono vaihtoehto.

JJ on kärsinyt Porkkalan jälkeen eriasteisista esteettisistä vammoista: haava polvessa, mustelma kyynerpäässä, "fritsuja" niskassa, rusketusraja otsassa jne... Lisäksi hän on flunssan pelossa jatkanut jo ennen kisaa aloittamaansa c-vitamiinin ja sinkin yliannostusta. Tällä hetkellä tilanne näyttää kuitenkin hyvältä, joten treenit jatkukoon. Seuraavan kolmen viikon suunnitelma sisältää enimmäkseen juoksuun panostamista, mutta ohjelmassa on toki myös uintia ja lihaskuntoa.

Oppia seuraaviin kisoihin:
  • Muista levittää vaseliinia kaikkialle
  • Hanki uimalasit, joilla näkee
  • Älä kolaroi pyörällä edellisenä päivänä
  • Jos geelipakkaus häviää kesken kisan, se saattaa löytyä märkkärin haarovälistä
  • Jos haluat juosta maaliin joukkueen lipun kanssa, piilota se reitin varteen, älä n. 100 m reitin ulkopuolelle.
  • Puoli pulloa skumppaa heti maaliintulon jälkeen ei ainakaan nopeuta palautumista
Yksi lieveilmiö, mikä usein seuraa kisoja, on seuraaviin kisoihin ilmoittautuminen. Nyt sormemme osuivat sellaisen meille molemmille uuden kisan ilmoituspainikkeelle, kuin Järvestä Järveen Swimrun, elokuun 13 päivänä. Siellä edessä on siis 12,3 km, eli aika tiukka ja kompakti paketti. Luonnollisesti lähdetään hakemaan voittoa. Ajateltiin, että naisten reittiennätyksen voisi myös laittaa uusiksi...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti